Languages

Catàleg 2019

El LAAB és un laboratori d'adaptació d'obres literàries editades i PUBLICADES per al sector audiovisual vinculades a la ciutat de Barcelona impulsat per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona a través de la Barcelona Film Comission.

L'objectiu de la inciativa és afavorir l'adquisició de drets de la propietat intel·lectual d'obres literàries per part de productors o programadors del sector audiovisual per a múltiples propostes de producció i finestres de distribució.

Xavi Narro

Pau, celebritat de sèrie B a les portes de la quarantena, és un cínic indecís assetjat per fantasies homicides, però a l'hora de la veritat captura vius als mosquits que l’hi piquen les nits d'estiu i els treu per la finestra sans i estalvis. Plébot és un nen prodigi de l'escultura per impressió 3D, ídol d'adolescents impulsiu i conspiranoic, per a qui cada nit és la millor de la seva vida. El primer necessita a algú que ho allunyi del tedi, el segon va sempre malament de pasta. Arrenca així una relació summament destructiva que els portarà a explorar cada racó de la Barcelona posthipster i a deixar-lo tot enrere per a emprendre un viatge demencial pel sud de Mèxic.

Lundi/ Javier Ara

El famós dibuixant de còmics Lundi va escriure aquesta obra durant els últims anys de la seva vida afectat per una fatal malaltia. Per no deixar a la seva família amb deutes i sense recursos, se li va ocórrer la bogeria d’atracar un banc. Va ser un fracàs i va morir en l’intent. Lundi havia dibuixat el còmic per explicar a la seva filla Elisa les raons per les quals va decidir atracar el banc. Però l'obra manuscrita que va rebre la seva filla estava inacabada i en una nota l'autor demanava que Javier Ara, el dibuixant que li havia servit de “negre", l’acabés. Javier Ara accepta la tasca, però el seu odi cap a Lundi li fa embarcar-se en un projecte molt més gran: ampliar el còmic desemmascarant-ho i esbrinar si el banc va ser robat en realitat.

Josep Oriol Guilera Valls

La novel·la ens parla dels jocs de poder i submissió, de les misèries de la burgesia, de màfies, proxenetes i prostitució. Conviurem amb personatges moguts per interessos obscurs i amants compartides, que perfilen una societat de claveguera. L’acció se situa a la Barcelona actual i a la convulsa Barcelona dels 40. També a l’Empordà, Pirineus i Balears. La Sònia una advocada jove; l’Aitana, una model que organitza festes amb glamur per a la jet set; i la Carmen (una clicada d’ull a la Carme Broto de l’etapa de postguerra), l’amant d’un industrial poderós; tres dones que lluiten per obrir-se pas en un món hostil i corrupte.

Coia Valls

Al segle XIV, Barcelona és plena d'oportunitats, constitueix el centre comercial de la Corona d'Aragó, capaç d'il·lusionar els qui hi arriben per primera vegada. En Jaume Miravall, un home hàbil i carismàtic, arriba a la ciutat procedent de Reus per convertir-se en mercader i solcar els mars a la recerca de nous comerços, aventures i coneixements. En Jaume, la seva dona Elvira i la seva germana Margarida, així com els seus fills -l'Alèxia, en Narcís i l'Abelard- i fins i tot la seva amant, l'aristòcrata Blanca de Clarà, descobriran que Barcelona és també un indret on la misèria, la traïció, la maldat i la mort formen part indissoluble del paisatge.

Glòria Gómez de la Tia

A la ciutat de Gastamolt s’ha produït un gran robatori. El batlle vol saber, tant sí com no, qui ha estat el lladre i retrobar el material perdut. Però, per a aconseguir-ho, necessita el millor detectiu del món: Alfred Sensefred. I... qui és l’Alfred? És un bon detectiu? Aconseguirà trobar totes les pistes? Esbrinarà la clau i sabrà qui és el malfactor? Som-hi! Descobrim-ho!

Jordi de Manuel

Molts humans fa més de 400 anys que viuen a centenars de metres sota terra, on el principal aliment són els talps. És un món assolat per les guerres, dominat per les creences religioses i fragmentat en estats totalitaris, amb períodes artificials de llum i foscor, vespres amb tocs de queda..., i un món on les dones desapareixen poc després de ser mares. I tot hagués continuat igual si un grup de nois i noies guiats pel mapa que els mostra un robot que s’han trobat, no comencessin una travessia llarga, arriscada i laberíntica sota terra que els pot dur a un món desconegut més enllà de la foscor.

Lluís-Anton Baulenas

Una jove revolucionària té la missió d'assassinar el dictador Primo de Rivera. Mentre espera l'ordre d'executar l'atemptat, s'amaga en un poble dels Pirineus amb el seu pare. Els anys passen i l'ordre no arriba mai. Sola i aïllada, en la misèria, com més temps passa, amb més força s'aferra als ideals com a mecanisme de supervivència. Allà hi coneix una noia independent d'esperit, que manté una tortuosa relació amb un cacic de la comarca. La relació de totes dues conflueix en un final sorprenent i esplèndid. Lluís-Anton Baulenas basteix una trama argumental suggeridora, plena d'intriga i de tensió narrativa, situada en una època en què, amb els sòviets al poder, per primer cop, la utopia es podia fer realitat.

Llanos Campos

El capità Barracuda està obsessionat en trobar el tresor de Phineas Crane, el més valuós i buscat per tots els pirates del Carib. Per aconseguir-ho, necessitarà comptar amb l'ajut de Chispas, una nena que fingeix ser un nen per a poder sobreviure entre els salvatges membres de la tripulació de Barracuda. La troballa d'un llibre de memòries de Phineas Crane serà la clau per arribar a l’anhelat tresor i també la taula de salvació de Chispas, ja que és l'única que sap llegir en el vaixell i, per tant, l'única capaç de desxifrar aquest “mapa de lletres” que suposa el manuscrit trobat.